RM Teaching remedial teaching

Over Rosanne Mous

Rosanne MousHallo, ik zal mezelf even voorstellen. Ik ben Rosanne Mous, 36 jaar oud en geboren en getogen in Alblasserdam.

Op jonge leeftijd wist ik al wat ik later wilde worden: lerares. Na de middelbare school heb ik me dan ook meteen aangemeld aan de Thomas More Hogeschool in Rotterdam. Na het afronden van mijn studie ging ik aan de slag op De Regenboog in Dordrecht.

Ik had veel lol en plezier in mijn werk als lerares, maar ondanks mijn achtergrond vond ik dat ik nog te weinig kennis had om kinderen met leer- en gedragsproblemen effectief te helpen. Daarom besloot ik om opnieuw te gaan studeren: pedagogische wetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Tijdens mijn studie liep ik stage bij het Graafschap Orthopedagogie in Doetinchem. Daar verzorgde ik de huiswerkbegeleiding van middelbarescholieren, nam ik diagnostische toetsen af op taal- en rekengebied, stelde ik onderzoeksverslagen op en gaf ik adviesgesprekken aan ouders.

In 2008 studeerde ik af als orthopedagoog aan de universiteit met als specialisatie leren en ontwikkeling, en in het bijzonder dyslexie.

Ervaring

Na mijn studietijd ging ik aan de slag bij BasisBuren, een stichting met 13 basisscholen onder zich in Buren en omringende gemeentes. Tegenwoordig werk ik als lerares in Nijmegen op basisschool Klein Heyendaal. Naast lesgeven heb ik door de jaren heen tevens ervaring opgedaan met:

  • Remedial teaching;
  • Begeleiden van rugzakleerlingen;
  • Begeleiden van leesgroepen;
  • Verzorgen van presentaties over dyslexie;
  • Schrijven van handelingsplannen;
  • Formuleren van een plan voor het spellingsonderwijs aan leerkrachten.

Ten slotte heb ik twee jaar als dyslexiebehandelaar gewerkt bij Marant, de adviesorganisatie voor onderwijsontwikkeling en onderwijszorg voor Midden- en Oost-Nederland.

RM Teaching

In 2014 besloot ik om een eigen praktijk te starten onder de naam RM Teaching. Ik merkte namelijk dat er behoefte was aan extra ondersteuning op het gebied van (technisch en begrijpend) lezen, spelling, dyslexie en rekenen. Voor al deze leerlingen sta ik klaar en wil ik ze op weg helpen.

Meer weten over mijn praktijk? Lees dan de pagina Over RM Teaching.

Wilt u meer weten over mijn behandelingstraject? Klik dan even op Werkwijze.